Mennyit ér az órája?

Értékeltesse fel és adja el óráját most a lehető legjobb áron.
Értékbecslés ingyenesen
Hol találom a hivatkozási számot? Hol találom a hivatkozási számot?

Értékbecslés a Chrono24-en

Teljesen ingyen

Teljesen ingyen

Tudja meg ingyenesen, hogy mennyit ér az órája. Válassza ki a modellt, adja meg az állapotát és küldje el az adatokat.

Szakértői értékelés egy kattintásra

Szakértői értékelés egy kattintásra

A Chrono24 a luxusórák vezető piactere. Óráját összehasonlítjuk az oldalunkon elérhető 300 000 ajánlattal a világ minden tájáról.

Nagyobb siker a megfelelő vételárnak köszönhetően

Nagyobb siker a megfelelő vételárnak köszönhetően

Mi jól ismerjük a piaci árakat, és meg tudjuk becsülni azt a vételárat, amelyért a legnagyobb haszonnal el tudja adni az órát.

Hol találom a hivatkozási számot?

  • A számlapon
  • Az iratokban
  • A hátlapon
  • A szíjtartónál

GYIK – Kérdései vannak?

Mennyit ér az órám?

Egy használt óra értékét nem mindig egyszerű felbecsülni. Természetesen vannak olyan márkák és modellek, amelyek alapvetően drágábbak a többinél, pl. a Patek Philippe, az Audemars Piguet vagy a Rolex. Egy óra értéke azonban számos más tényezőtől is függ:
  • Rendelkezik-e különleges funkciókkal, pl. kronográffal vagy öröknaptárral?
  • Eredeti-e az összes alkatrész, ill. az óraszíj, avagy ki lett cserélve?
  • Különleges modellről van-e szó, limitált kiadásban jelent-e meg?
  • Rendkívül keresett vintage modell-e az óra, mint pl. az Universal Genève Polerouter vagy a Tag Heuer Autavia?
Minél több kérdésre igennel válaszol, annál valószínűbb, hogy az óra eladásánál magas árat célozhat meg.

Miért olyan fontos a jól becélzott eladási ár?

Röviden összefoglalva, minél realisztikusabb az eladási ár, annál hamarabb eladhatja az órát. A túlságosan magas ár elriasztja a vásárlókat. Ha a megadott vétalár azonban megfelel az óra piaci értékének, könnyebben találhat rá érdeklődőket. Természetesen az is lényeges, hogy ne kínálja értéken alul sem az órát.

A Chrono24 összehasonlítja óráját az oldalon található több mint 300 000 ajánlattal, és kiszámítja valós piaci értékét. Ezáltal könnyen, különösebb szakismeret nélkül is kiderítheti a legjobb vételárat.

Hogyan működik az ingyenes óraértékelés?

A becsléshez mindenképpen ajánlatos megadni az óra hivatkozási számát. A hivatkozási szám alapján az óra egyértelműen azonosítható. A hivatkozási számot többnyire megtalálja a számlapon, az óra irataiban, az óratok alján vagy a szíjtartónál. Szám hiányában az óra kiválasztásához megadhatja azonban a márkát és a modellt is.

A Chrono24-en megtalálható ajánlatok alapján kiszámítjuk az óra aktuális piaci értékét, amelyet a becslési folyamat végén azonnal kijelzünk.

Az ingyenes szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség saját felhasználói fiókra a Chrono24-en.

Hogyan számolja ki a Chrono24 az órák értékét?

Az óra piaci értékének felbecsléséhez összehasonlítjuk az adott órát a Chrono24-en megtalálható több mint 300 000 aktuális ajánlattal. Ha az aktuális ajánlatok nem szolgáltatnak elegendő adatot, a számításba bevonjuk a korábban eladott órákat is.

Ezekből az információkból kiszámítjuk az átlagos ajánlati árat, amelyért az óra megtalálható a Chrono24-en. Kérjük, vegye figyelembe, hogy itt nem garantált vételárról van szó.

Milyen tényezők befolyásolják a megfelelő vételárat?

Szállítási terjedelem: Az átlagos árnál magasabb vételárat is megcélozhat, ha az óra eredeti dobozával és a hozzá tartozó iratokkal is rendelkezik. Itt olvashat többet a teljes óraszettről.

Állapot: Szintén növelheti az árat, ha a használt állapot ellenére az órán nincsenek karcolásnyomok vagy nagyobb használati nyomok.

Milyen más módon lehet még meghatározni egy óra értékét?

Az árak megvizsgálásához természetesen manuálisan is végigböngészheti a Chrono24-en található ajánlatokat. Az órát ékszerkereskedőnél vagy aukciós házakban is felbecsültetheti.

Vegye figyelembe, hogy magasabb vételárat célozhat meg, ha interneten hirdeti az órát. A helyi aukciós házak és ékszerkereskedők által felkínált ár többnyire alacsonyabb, ugyanis a felvásárlásnál saját árrésüket is szem előtt kell tartaniuk.

További kérdések és válaszok

Az óra értékelése folyamatban

Megtaláltuk az órát...

Kérdése van?
Szívesen segítünk Önnek!

+1 646-887-3560

Kapcsolat