Óra elküldése

Éppen eladta az óráját vagy már az eladásról tárgyal? Olvassa el javaslatainkat arról, hogyan küldhető el biztonságosan a vásárlónak az eladott óra. Pipálja ki a pontokat egymás után az ellenőrzőlistán, így biztos lehet abban, hogy semmit nem felejt el.

PDF-ként letölthető ellenőrzőlista

Szállítási költségek

Már az óra eladása előtt érdemes figyelembe venni néhány tényezőt. A legfontosabb természetesen a megcélzott ár. A kívánt összeg eléréséhez még a hirdetés elkészítése előtt tervezze be a szállítási költségeket.

Amint megjelenik a hirdetés, a potenciális vásárlókat az is érdekli majd, hogy a vételár magában foglalja-e a szállítási költséget is. Annak érdekében, hogy az óra ne legyen a vásárló számára „utólag drágább”, számítsa rá előre a megcélzott árra a szállítási költséget. Ezáltal egyúttal nagyobb mozgástérhez is jut az alku során.

Vámszabályok

Az óra zavartalan szállítása érdekében tájékozódjon az adott ország vámügyi rendelkezésreiről, és csatolja a küldeményhez a szükséges dokumentumokat. Nézzen utána a jogszabályi előírásoknak (pl. az aligátor óraszíjakat illetően). Jelentse be küldeményét előzetesen a vámhatóságnál és tisztázza a vásárlóval, hogy melyik fél viseli a vonatkozó vámköltségeket.

Csomagolás

A szállítás közben keletkező sérülések elkerülésére ügyeljen a csomagolás megfelelő méretére, anyagára és kellő mennyiségére. A csomagolás ne legyen túl nagy, ellenkező esetben a doboz és az óra ide-oda hánykódhat a csomagban. Használjon elegendő csomagolóanyagot, pl. légpárnás fóliát, a rázkódás elleni védelemhez. Csomagolja be szorosan az órát a saját dobozában és a külső kartondobozban is.

Biztosítás

Ez a pont különösen fontos. Azt tanácsoljuk, hogy az óra feladása előtt tájékozódjon körültekintően az óra biztosításáról. Olyan szállítási módot válasszon, amelynél az óra a teljes értékén biztosítva van veszteség és kár ellen. Győződjön meg arról, hogy a biztosítás értéktárgyakra és órákra is vonatkozik.

A címzett címe

Még ha egyértelműnek tűnik is, ügyeljen arra, hogy a címet helyesen, hiánytalanul és jól olvashatóan írja a csomagra, ill. a feladószelvényre. Előzetesen igazoltassa vissza írásban a címet a vásárlóval.

Nyomonkövetés

Ha feladta az órát, közölje a vásárlóval a csomag nyomonkövetési számát. Az azonosító segítségével a vásárló figyelemmel kísérheti a csomag útját és aktuális helyzetét.

Adja el óráját most