Biztonsági tanácsok

Fontos megjegyzés

Nyomatékosan felhívjuk figyelmét arra, hogy nincs módunkban hiánytalanul ellenőrizni a hirdetők, különösen a magánhirdetők személyazonosságát. Az elmúlt időszakban sajnos több csalási kísérlet történt, amelyek hátterében rosszindulatú hirdetők vagy érdeklődők álltak. Kérjük, a csalási lehetőségek kiküszöbölése érdekében különösen fogadja meg az alábbi biztonsági tanácsokat:

Általános tudnivalók


 • Soha ne küldjön pénzt ismeretlen eladónak pénzátutalási szolgáltatáson keresztül. Soha ne fizessen óráért Western Unionnal.
 • Mindig ellenőrizze le az eladó adatait. A telefonszám, a cím vagy más vevők véleménye gyakran leellenőrizhető az Interneten. Ezen kívül megkérheti az eladót, hogy bocsásson rendelkezésre további információkat, fotókat és dokumentumokat az óráról.
 • A vásárlást személyesen is lebonyolíthatja és az átvételt biztonságos helyen elvégezhetik. Javasoljuk, hogy védett és felügyelt helyet válasszon – például egy ékszerboltot.
 • Az eladóval a rendszerünkön keresztül folytatott kommunikációja során nem adjuk tovább e-mail címét. Ezzel olyan személyektől védjük Önt, akik felületünket adathalászatra vagy más csaló szándékú tevékenységekre kívánják használni.
 • Ha gyanúsnak találja valamelyik ajánlatot, forduljon a Chrono24 ügyfélszolgálati munkatársaihoz telefonon (+1 646-887-3560) vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. A gyanús hirdetést jelzi például, ha egy órát jelentősen a piaci ár alatt kínálnak.

Bizalmi vagyonkezelés


 • Amennyiben az eladó a lebonyolításhoz külső bizalmi vagyonkezelőt javasol, gondosan ellenőrizze, hogy az ajánlott bizalmi vagyonkezelő oldala és szerződései hitelesek-e. A csalók gyakran weboldalakat is hamisítanak. Még a neves vállalatok, pl. az Ernst & Young, DHL vagy TNT bizonylatainak valódiságát is ellenőrizze.
 • Ha a lebonyolítással külső bizalmi vagyonkezelőt bíz meg, minden információt közvetlenül a bizalmi vagyonkezelési szolgáltatótól szerezzen be. Ne támaszkodjon az eladó által továbbított e-mailekre.
 • Számos magáneladó felkínálja a bizalmi vagyonkezeléssel való fizetést a Chrono24-en. Ennek során vagyonkezelői számlára utalja át a termék árát, ahol az összeget biztonságban megőrizzük mindaddig, amíg kézhez nem kapta a megvásárolt órát. Az eladó ezt követően kapja meg a vételárat. További információkat a Chrono24-en igénybe vehető bizalmi vagyonkezelésről itt olvashat.

Trusted Checkout


 • Ha hivatalos kereskedőktől vásárol, egyszerűen biztonságot teremthet magának a Chrono24 vásárlóvédelmi szolgáltatása segítségével. Élvezze többek között az általunk nyújtott biztosítékok, a bizalmi vagyonkezelési szolgáltatáson keresztül történő fizetés, a valódisági garancia és a 14 napos törvényes elállási jog előnyeit. Ezzel kapcsolatban a további információkat lásd itt.
 • A visszaélések elkerülése érdekében fizetés előtt ellenőrizze a releváns adatokat a myChrono24-fiókjában. Itt pontosan figyelemmel kísérheti a folyamatot, és megtekinthet minden fontos adatot. Amennyiben szokatlan vagy gyanús e-mailt kap, kérjük, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot.

Általános tudnivalók


 • Az árucikk elküldése előtt mindig ellenőrizze a fizetés számlájára történő beérkezését (akár banki, akár PayPal-es stb.) saját bejelentkezéssel vagy a számlakivonaton. Ne támaszkodjon az eladó által továbbított e-mailekre vagy állítólagos visszaigazoló e-mailekre.
 • Óvatosan kell kezelni azokat az érdeklődőket, akik a meghirdetett vételárnál többet kínálnak.
 • Ne támaszkodjon idegen pénzintézetek olyan levelére, amelyben az árucikk elküldésére szólítják fel Önt. Mindig a saját számláján ellenőrizze a fizetés beérkezését.
 • Legyen óvatos az olyan érdeklődőkkel, akik SMS-ben veszik fel a kapcsolatot Önnel. A PayPal-től vagy olyan pénzintézetektől, mint Royal Banktól származó hamisított e-mailekkel felszólítást kap jogosulatlan visszafizetésre. Mindig a saját számláján ellenőrizze a fizetés beérkezését.
 • A vásárlást személyesen is lebonyolíthatja és az átadást biztonságos helyen elvégezhetik. Javasoljuk, hogy védett és felügyelt helyet válasszon – például egy ékszerboltot.
 • A vevővel a rendszerünkön keresztül folytatott kommunikációja során nem adjuk tovább e-mail címét. Ezzel olyan személyektől védjük Önt, akik rendszerünket adathalászatra vagy más csaló szándékú tevékenységekre kívánják használni.

Bizalmi vagyonkezelés


 • Amennyiben a lebonyolításhoz külső bizalmi vagyonkezelő szolgáltatásait szeretné igénybe venni, gondosan ellenőrizze, hogy az ajánlott bizalmi vagyonkezelő oldala és szerződései hitelesek-e. A csalók gyakran weboldalakat is hamisítanak. Még a neves vállalatok, pl. az Ernst & Young, DHL vagy TNT bizonylatainak valódiságát is ellenőrizze.
 • Ha a lebonyolítással külső bizalmi vagyonkezelőt bíz meg, minden információt közvetlenül a bizalmi vagyonkezelési szolgáltatótól szerezzen be. Ne támaszkodjon a vevő által továbbított e-mailekre.
 • Magáneladóként felkínálhatja a bizalmi vagyonkezeléssel való fizetést a Chrono24-en. Az órát csak akkor postázza, ha a vásárló befizette a pénzt a biztonságos vagyonkezelői számlára. Ez a lebonyolítás megfelelően védi Önt a kifizetés elmaradásától vagy a csalási kísérletektől. További információkat itt talál.
 • A Chrono24-en igénybe vehető bizalmi vagyonkezeléssel lebonyolított vásárlás esetén soha nem közöljük Önnel e-mailben a vásárló szállítási címét. Ezt az adatot kizárólag myChrono24-fiókjában találja. Itt pontosan figyelemmel kísérheti a folyamatot és megtekinthet minden fontos adatot. Amennyiben szokatlan vagy gyanús e-mailt kap, kérjük, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot.

PayPal


 • Ha a vevővel PayPal-en keresztül történő fizetésben állapodott meg, akkor az árucikk elküldése előtt mindig ellenőrizze PayPal-számláján a fizetés beérkezését. Ilyen esetben csak a saját online számlakivonatára támaszkodjon, ne pedig állítólagos PayPal-es visszaigazoló e-mailekre.

Előre fizetés / Átutalás


 • Ha a vevővel átutalásos fizetésben állapodott meg, akkor az árucikk elküldése előtt mindig ellenőrizze számláján a fizetés beérkezését. Ilyen esetben a saját bankjának tájékoztatására támaszkodjon, ne pedig állítólagos visszaigazoló e-mailekre.
 • Ne támaszkodjon idegen pénzintézetek olyan levelére, amelyben az árucikk elküldésére szólítják fel Önt. Mindig a saját számláján ellenőrizze a fizetés beérkezését.

Fizetés csekkel


 • Legyen óvatos a külföldről kapott csekkekkel. A pénzt először fenntartással írják jóvá az Ön számláján. Az összeget már látja a számlakivonaton – amikor azonban a csekk később „visszapattan”, a bank visszavonja a pénzt.

Trusted Checkout


 • A Trusted Checkout pénztárral lebonyolított vásárlás esetén soha nem közöljük Önnel e-mail-ben a vevő szállítási címét. Ezt az adatot kizárólag a kereskedői aloldalon találja. Itt pontosan figyelemmel kísérheti a folyamatot és megtekinthet minden fontos adatot. Amennyiben szokatlan vagy gyanús e-mailt kap, kérjük, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot.