Certified Authentic watches.
Guaranteed.

Carefree purchasing thanks to Certified.

Maximum Transparency Every Step of the Way

As part of the Certified by Chrono24 program, the authenticity of each watch is checked and certified by a verified watchmaker, who then issues a certificate of authenticity that details the certification of your watch.

  1. What Authenticity Means To Us

    In order to certify a watch, we must first define what we mean by "authenticity." We break down the term unambiguously, so that you're fully informed before you buy. You can learn more by reading our authenticity info brochure.

  2. Professional Authentication

    All watches certified by Chrono24 undergo a comprehensive inspection based on pre-defined criteria. This is the only way we can guarantee the authenticity of the watch. You can learn more by reading our authenticity info brochure.

  3. Verified Watchmakers

    Every watchmaker who certifies watches for Chrono24 is pre-screened by us before we begin working with them. This ensures that they have all the necessary qualifications and technical equipment. Learn more.

How Certification Works

Our Commitment to Authenticity

Our Commitment to Authenticity

How we categorize the various watch components and determine the authenticity of a timepiece is explained in detail in our brochure.

Read authenticity brochure

Certified Authenticity

When you buy a Certified watch, you can rest easy knowing that it's guaranteed authentic. After successful certification, you'll receive a digital certificate of authenticity confirming the authenticity of your watch. Learn more.

Digital Certificate
Digital Certificate
Every Certified watch comes with an online certificate of authenticity – a digital document that cannot be lost, stolen, or damaged.

How To Purchase a Certified Watch

Kérdése van?

A Certified az új tanúsítási szolgáltatásunk, amelynek keretében hitelesített óragyártók tesztelik és tanúsítják az órák eredetiségét. Teljesen gondtalan vásárlási élményt kívánunk nyújtani a platformunkon elérhető luxusórákat vásárlóknak.
Előzetesen az összes olyan óragyártót ellenőrizzük, aki Certified órákat tanúsít. Ezzel biztosítjuk, hogy az óragyártó minden szükséges képesítéssel és megkívánt technikai felszereltséggel rendelkezzen. Célzott auditokkal azt is biztosítjuk, hogy az órát kizárólag szakértők, a saját szabványaink szerint teszteljék. Amennyiben bármilyen kötelességszegést észlelünk, természetesen felelősségre vonjuk az óragyártókat. Lásd még: Mi a különbség az inkluzív Certified és az opcionális Certified minősítés között?
A rendeléshez opcionálisan hozzáadható tanúsítás (opcionális Certified) rendszerint 1-3 munkanapot vesz igénybe. Az inkluzív Certified minősítésű órák már rendelkeznek tanúsítvánnyal, és közvetlenül kiszállíthatók Önnek. Lásd még: Mi a különbség az inkluzív Certified és az opcionális Certified minősítés között?
Ha a teszt során kiderül, hogy az órája hamisítvány, akkor nem végezhető el a tanúsítása. Ebben az esetben ügyfélszolgálatunk értesíti Önt, és azonnali visszatérítést kap a már befizetett összeg után. Ha az opcionális Certified minősítést foglalta le a(z) 199 € rendeléséhez, és kiderül, hogy az óra hamis, természetesen ezt az összeget is visszatérítjük.
1. Keresse a Certified ikonnal ellátott hirdetéseket.
A Certified órákat a „C” betűs zöld ikonról ismerheti fel a keresési eredményeket feltüntető oldalakon és a megfelelő hirdetési oldalakon. Természetesen a listákat közvetlenül is szűrheti a Certified megjelölés alapján: így gyorsabban megtalálhatja őket. Ha egy Certified óra mellett döntött, a hirdetési oldalon azonnal láthatja, hogy a Certified minősítés már fel van-e tüntetve, vagy opcionálisan hozzáadható-e a megrendeléshez. Lásd még: Mi a különbség az inkluzív Certified és az opcionális Certified minősítés között?
2. Tesztelés hitelesített óragyártó által
Mielőtt az órát megkapja, azt egy hitelesített óragyártó ellenőrzi, és tanúsítványt állít ki annak eredetiségéről. Többek között ellenőrzi, hogy az óra állapota megfelel-e a hirdetésben megadott adatoknak és az eredetiségi definíciónknak.
3. Ön digitális eredetiségi tanúsítvánnyal együtt kapja meg a tanúsított órát.
A sikeres tanúsítást követően megbizonyosodhat órája eredetiségéről. Ezt egy eredetiségi tanúsítvány igazolja, amelyhez az óra kézhezvétele után digitálisan is hozzáférhet.

További kérdések és válaszok