Belépés
Chronotimer Collection

A Chronotimer Collection a formatervezési legendának számító Chronograph I – az első matt fekete karóra – tradíciója előtt tiszteleg. A híres elődhöz hasonlóan a kollekció darabjait is a sportkocsik tükröződésmentes pilótafülkéje inspirálta. Az órák sportos kialakítású, precíziós eszközök, számlapjuk a maximális kontrasztnak köszönhetően kiválóan leolvasható.

1919 Collection

Funkcionális, elegáns, minimalista dizájn – ez jellemzi az 1919 Collection darabjait. A nagy méretű, arab számos sötét számlapok mentesek mindenféle sallangtól. A sorozat ismertetőjegye az áttört óraszíjtartó, amely egybefüggően kapcsolódik az óraszíjhoz.

Timepieces a Porsche „génjeivel”

911 – ez a szám 1963 óta kivételes érzelmi erővel bír az autósport szerelmesei számára. Ferdinand Alexander Porsche professzor a 911-es modellel egy még ma is méltán népszerű sportkocsimárkát indított hódító útjára. A siker receptje: a forma és a funkció tökéletes összhangja. Ez a filozófia tükröződik a Porsche Design Timepieces darabjain is. Minden modell magában hordozza a Porsche tipikus „génjeit”.

A technika és a dizájn harmóniája

A Porsche Design Timepieces modelljei innovatív, precíziós konstrukciók, amelyek összekötik az autógyártás technológiáját a svájci órakészítés művészetével. A tervezők és az órakészítők folyamatosan elsőrangú megoldásokra törekednek a precízió, funkcionalitás és a teljesítmény terén. Szoros együttműködésük során karakterisztikus vonalvezetésű, kiváló funkcionalitású, lenyűgöző időmérők születnek.

Színtiszta minimalizmus, forradalmi technika

A Chronograph I az első óra, amelyet F. A. Porsche professzor a Porsche Designnak tervezett. Ez az időmérő letisztult kijelzőjével és teljesen matt fekete külsejével forradalmasította az óragyártást. Csakúgy mint a Porsche 911, a Chronograph I is a formatervezés időtlen klasszikusának számít. A Porsche Design egyúttal az első óragyártó is, amely óráihoz titánt használ. A titánból készült órák rendkívül ellenállóak, ugyanakkor könnyűek is.

Az idő és a világ állandó mozgásban

A Porsche Design soha nem elégszik meg az elért eredményekkel, ezért folyamatosan fejleszt új órákat, amelyek kitűnnek különleges funkcióikkal. Példaként említhetők a sokat utazók számára tervezett órák, amelyek ébresztésre is alkalmasak és a világidőt is mutatják. Egyetlen gombnyomással megjeleníthető rajtuk a világ másik pontján aktuális pontos idő, ideálisak tehát utazás közben.

Az alapító

F. A. Porsche professzor 1972-ben alapította meg a Porsche Designt. Alkotásait a sportkocsigyártás világából eredő, félreismerhetetlen vonalvezetés jellemzi. Akárcsak a legendás Porsche 911-nél, a vezérelv minden tervnél ugyanaz: a funkciók optimalizálása, a dizájn legfontosabb elemekre való korlátozása azzal a céllal, hogy ki lehessen hozni a legkevesebből a legtöbbet.