Belépés
Regulateur

A Regulateur számlapjának rafinált mintái mély benyomást keltenek minden szemlélőben. Az óra egyéb alkatrészeit is gondos kezek rakták össze. A gilosmintázat egyedülálló karaktert kölcsönöz a Regulateur óráknak. Gilosminta elnevezés az egymásba futó vonalak finom ornamentumát takarja.

Skelett

A Skelett modellsorozat bepillantást enged az óra „lelkébe”, ezáltal kitűnően megfigyelhető a különféle alkatrészek lenyűgöző összjátéka. A Benzinger óráknál gondos és aprólékos munkával, ötvösfűrésszel történik a szkelettálás. Alulról, üveg hátlapon keresztül megcsodálható a díszes óramű.

Classic

A „Classic” kollekció feltárja előttünk Jochen Benzinger óragyártásának egyedülálló művészetét. A pontos időt némileg szokatlan módon, ugró órakijelzővel közvetíti. A „Classic” kronográfok aranyrotorját a Benzinger az ügyfél kívánságának megfelelően gravírozással díszíti.

Egyedi darabok individualistáknak

Benzinger műhelyéből egyedülálló órák kerülnek ki. Az órák kiemelik viselőjük egyediségét és stílusát. A tervezés során figyelembe veszik az ügyfél igényeit, ezáltal minden óra egyedi darabnak tekinthető. A műhely számos, szinte elfeledett kézműves technikát is megőriz az utókor számára. A Benzinger azon kevés gyártó közé tartozik, akik még tökéletesen ismerik és alkalmazzák a régi technikákat, például a gilosálást. Ilyen típusú órákat alig-alig talál másutt.

Díszítés a régi tradícióknak megfelelően

A gilosálásnál egy 80 éves, 500 kilogramm súlyú speciális gépet használnak, amely a mai óravásárokon valódi látványosságnak számít. A gilosálás a 18. és 19. században élte fénykorát. Az eljárást ékszerek, íróeszközök és fémtárgyak készítésénél alkalmazták. Ez a technika napjainkban újra teret nyer a mechanikus órák díszítése során.

A gravírozás és szkelettálás specialistája

A gravírozás és a szkelettálás a Benzinger órák további jellegzetessége. Már a korai kézművesség képviselői is díszítették gravírozással a különböző felületeket. A gravírozás művészetét 1500 táján Albrecht Dürer virágoztatta fel rézmetszeteivel. A szkelettálás során Benzinger a zárt óraművet áttörésekkel látja el, valódi mesterművet hozva létre ezáltal minden egyes óra esetében.

Film lejátszása
A Chrono24 exkluzív interjúja: Jochen Benzinger
Jochen Benzingerről

Jochen Benzinger 1961-ben született az ékszerészetéről és óragyártásáról híres Pforzheim városában. A szakmai fortélyait egy ottani gravírozómesternél tanulta. A gilosálást már magától sajátította el. Az 1980-as évek óta híres gilosálómesterek, pl. Peter Carl Fabergé nyomdokaiban haladva folytatja a hagyományokat. Jochen Benzingert világszerte az egyik legjobb órásmesterként tartják számon. Megbízóinak körét gyarapította az IWC és a Chronoswiss is.